Blog

Zonbescherming: op of onder je dagcreme?

Het mooie weer komt er eindelijk aan! Dat je je goed moet beschermen tegen de zon en schadelijke UVA en UVB-straling, weet je waarschijnlijk wel. Maar hoe zit het ook alweer, breng je nu eerst je 24H crème aan of eerst je zonnebrandcreme? 

WELKE CRÈME BRENG JE HET EERST AAN? 
Wil je je huid optimaal beschermen, dat moet je regelmatig smeren. Het liefst met een hoge beschermingsfactor, bijvoorbeeld factor 50, omdat je zo langer beschermd bent in de zon. Met name je gezicht wordt veel blootgesteld aan de zon en is gevoelig voor het ontwikkelen van pigmentvlekken. En dat wil je liever niet! Omdat een dagcrème de huid voedt, is deze crème bedoeld om diep in de huid te dringen. Een zonnebrandcreme daarentegen blijft juist op de huid of in de bovenste huidlagen liggen. Zorg dus altijd voor een beschermende spf bovenóp je 24H crème. Nooit andersom, want dan zijn de werkstoffen in de 24H crème veel minder effectief. En dat is zonde van het product! 

TIP BIJ HET AANBRENGEN VAN JOUW FAVORIETE CRÈMES 
Laat je dagcreme altijd eerst voldoende intrekken voordat je weer verder gaat met de zonbescherming. Zo kunnen de actieve werkstoffen in jouw 24H crème het werk doen en in de huid worden opgenomen. Als je een spf bovenop je crème wat te veel vindt, wat ik zelf wel snel heb, kun je ook alleen een heerlijk serum onder de spf gebruiken. Zo voed je mooi de huid d.m.v. het serum en bescherm je de huid goed tegen de zon d.m.v. de zonbescherming. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *