Recept

Worteltaart havermout

Havermout, je kan er oneindig mee variëren. Ik vind het heerlijk, lekker warm in de winter maar het kan ook heerlijk fris zijn in de zomer. Deze keer maak ik een “carrot cake” havermout. Wortel bevat veel vitamine A, zeker nu het mooier weer wordt is dat een fijne vitamine om te nemen. Het helpt tegen huidveroudering maar geeft de huid ook een bruine kleur en beschermt je tegen het verbranden in de zon. (Let wel; altijd een spf gebruiken!!!)

Recept voor 1 persoon

Nodig:
Keukenmachine/blender 

Ingrediënten:
150 gram wortelen
200 ml amandelmelk
1 tl kaneel
1 tl koek/speculaas kruiden
1 appel
30 gram havermout 
4 walnoten 

Doe de worteltjes, amandelmelk, kaneel, koek en speculaaskruiden en een halve appel in de keukenmachine/blender. Blend tot het goed gemalen is. Doe de substantie in een klein pannetje en voeg de havermout toe. Ik houd van een dikke substantie maar je kunt altijd een beetje water toevoegen. Laat het op zacht vuur 10 minuutjes goed pruttelen. Vergeet niet om af en toe te roeren. Pak de havermout van het vuur en doe in een kom. Snijd de andere helft van de appel in blokjes en breng dit als topping aan. Een paar walnoten erover heen en je bent helemaal klaar! En…. meteen een lekkere portie groente in de ochtend. 

TIP: Ik maak de havermout vaak de avond van tevoren. Ik bewaar hem dan in de koelkast. Ik vind het ook heerlijk als de havermout koud is en zo scheelt het me minder tijd in de ochtend. 

TIP: vervang de wortel eens door courgette, dat geeft de havermout net weer een andere touch. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *