Blog

Wat te doen tegen maskne

SUPER! Vanaf september hoeven we waarschijnlijk geen mondkap meer op. Wat een fijn vooruitzicht, veel mensen krijgen hierdoor namelijk last van maskne. Een jaar geleden hadden we nog nooit van maskne gehoord maar nu hebben veel mensen er last van. Tot september dus nog een paar tips om maskne te verminderen/voorkomen. 

  1. Een goede reiniging is de basis! 
    Deze tip klinkt heel logisch, maar wordt vaak overgeslagen. Alleen met een schone huid kun je wat doen tegen maskne. Zorg ervoor dat je je gezicht iedere ochtend en avond goed reinigt. Een goede reiniging is de basis van een schone en frisse huid. Je huid kan weer ademen en je verwijdert de ophoping van talg en bacteriën gedurende de dag en nacht. Gebruik een natuurlijke reiniging, zonder parfum of andere synthetische stoffen, om je huidflora in natuurlijke balans te houden. 

2. Kies voor een katoenen mondkapje en vervang deze regelmatig!
Tegenwoordig kun je de mooiste, gekste en kleurrijke mondkapjes kopen. Maar wist je dat veel mondkapjes van synthetische materialen zijn gemaakt? Het dragen van een katoenen, zijde of satijnen mondkapje is het beste om huidproblemen of huidirritaties te voorkomen. Een mondkapje van 100% katoen is dan de beste optie voor een goede bescherming tegen het virus. Als je een herbruikbaar mondkapje gebruikt, was deze dan na iedere draagbeurt en kies voor de juiste stof. Vervang het mondmasker regelmatig, vooral als je veel in gesprek bent of last hebt van zweet.

3. Draag het liefst geen make-up!
Niet alleen een mondkapje zorgt ervoor dat de huid afgesloten is, ook make-up dragen onder je mondmasker kan zorgen voor de opbouw van talg en bacteriën. Draag daarom zo min mogelijk make-up rond je neus, mond, kin en kaak. Daar waar het mondkapje je gezicht bedekt. De huid kan door het gebruik van make-up in combinatie met het mondkapje slecht ademen, wat niet bevorderlijk is voor de huid. Hierdoor raken poriën verstopt en kunnen er puistjes of andere huidirritaties ontstaan. Wil je toch graag make-up dragen onder je mondmasker? Gebruik dan uitsluitend minerale make-up. 

4. Vitamine C, tegen Maskne!
Zorg ervoor dat je huid ‘s avonds kan rusten en herstellen. In de nacht (tussen 1 en 6 uur) is de huid erg actief om zich te herstellen van alle schade die hij overdag heeft opgelopen. De huid neemt ’s nachts de meeste ingrediënten op. Vitamine C werkt goed tegen acne, en dus ook tegen maskne! Vitamine C is een krachtige anti-oxidant en een écht wondermiddel voor je huid. 

5. Bescherm je huid tegen invloeden van buitenaf!
Het is essentieel om dagelijks een goede 24H crème aan te brengen op je huid. Deze ondersteunt de natuurlijke huidfunctie en beschermt tegen Uv-straling en invloeden van buitenaf. Kies voor een beschermende crème die de vorming van overmatig talg, puistjes of onzuiverheden tegengaat. 

6. Be healthy: een gezonde lifestyle 
Veel water drinken en gezonde voeding zijn twee van de belangrijkste middelen die helpen tegen een onzuivere huid. Een stralende huid, begint van binnenuit. Van binnenuit wordt de basis gelegd voor een gezonde huid. Eet zoveel mogelijk pure en onbewerkte producten. 

7. Bescherm je huid tegen de zon 
Hoewel een mondkapje de helft van je gezicht bedekt, is een goede zonbescherming wel degelijk belangrijk! Niet alleen de rest van je gezicht wordt blootgesteld aan zonlicht, maar een mondkapje beschermt je niet tegen UVA- en UVB-straling. En laat dit nou je huid juist irriteren en beschadigen. Vergeet dus niet om je hele gezicht te beschermen tegen de zon.

Succes!

Liefs, MB

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *