sportmassage
Blog

Wat is het verschil tussen een gewone massage en een sportmassage?

Een sportmassage wordt gedaan om blessures of pijntjes te verhelpen maar ook om ze te voorkomen. Wanneer je sporter bent, is geblesseerd raken het laatste wat je wil. Maar ook voor de niet-sporter kan een sportmassage nuttig zijn. Mensen die last hebben van spierknopen of overbelaste spieren, hebben ook veel baat bij een sportmassage. Bij een kantoorbaan, een fysiek zware baan, of als je continue dezelfde houding moet aanhouden, kunnen ook regelmatig klachten ontstaan. Een sportmassage heeft als voornaamste doel de spieren te herstellen.
Tijdens de massage worden allerlei verschillende technieken toegepast om de spieren los te maken en voor blessure te beschermen. Omdat de massage altijd prettig moet aanvoelen, zal de massage nooit zo heftig zijn dat je pijn gaat krijgen. Het gaat erom dat de doorbloeding gestimuleerd wordt en dat afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.

Een ontspanningsmassage helpt je te ontspannen. Heb je veel stress, een druk leven, of ben je gewoon even toe aan een moment voor jezelf, dan is de ontspanningsmassage echt iets voor jou. De doorbloeding wordt gestimuleerd en kleine klachten kunnen verdwijnen. Ook hoofdpijn kan door middel van een ontspanningsmassage worden verdreven.

Is een ontspanningsmassage dan niet stevig?

Een ontspanningsmassage kan meer of minder stevig zijn. Vanzelfsprekend wordt de massage aangepast aan jouw behoefte; geef daarom altijd aan wat je wensen zijn ten aanzien van de stevigheid van de massage.

One Comment

  • Meryl

    De sportmassage van Nina is een echte aanrader. Vanaf de eerste massage voelen mijn gespannen rugspieren een stuk beter aan. Nina weet zeer goed de pijnpunten te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *