Blog

Skinroutine

Geen huid is gelijk, dit is waarom ieders skinroutine persoonlijk en dus anders is. Maar er zijn zoveel producten…. Waar moet je beginnen met zoveel opties? En waar is het allemaal goed voor? Masker, serum, crème, fruitzuren, oliën, scrubs, cleansers….
Begint het je al te duizelen? Lang niet iedere huid heeft alle stappen nodig. Hieronder leg ik in brede lijnen uit hoe je al deze verschillende producten dient te gebruiken.

STAP 1 Reinigen:
Verwijdert overtollige olie en vuil van de huid. Reinig altijd twee keer achter elkaar je huid, zeker wanneer je veel make up draagt. De eerste keer verwijder je al het vuil en make-up van je huid, de tweede keer reinig je ook echt de huid zelf.

STAP 2 Scrubben:
Je verwijdert hiermee dode huidcellen, verbetert je huidtextuur en de kleur van je huid. Scrubben doe je niet iedere dag, maar ongeveer twee à drie keer per week, afhankelijk van je huidconditie. 

STAP 3 Fruitzuren: 
Met een fruitzuur, oftewel een acid, geef je op een heel effectieve manier de huid een frisse en gladde uitstraling. De meeste fruitzuren zijn vooral geschikt voor de avond. Deze stap laat je dus (meestal) in de ochtend achterwege.

STAP 4 Serum: 
Dit is een hele belangrijke stap in je dagelijkse routine. Een serum bevat een hoge concentratie werkzame ingrediënten en zit bomvol vitaminen en antioxidanten.

STAP 5 Oogcrème: 
Fijne (droogte) lijntjes rond je ogen pak je aan met een goede oogcrème. De huid rondom je ogen kan namelijk zelf geen olie produceren en hydrateert zichzelf dus niet zoals de rest van je gezicht.

STAP 6 Gezichtsolie: 
Een gezichtsolie zorgt voor maximaal huidcomfort. Deze voedt, beschermt en herstelt de huid.

STAP 7 24H crème: 
Geeft je gezicht de hydratatie, kalmering, bescherming of wat het dan ook maar nodig heeft. Voor iedere huidtype of huidprobleem is er een effectieve 24H crème. 

STAP 8 Zonbescherming: 
Deze stap mag ook nooit ontbreken in je skincare routine, ook niet in de herfst of winter! Uv-straling is er namelijk altijd. Wist je dat 80% van huidveroudering te wijten aan de zon? Een goede zonbescherming is daarom essentieel in je routine. Deze stap laat je in de avond achterwegen.

STAP 9 Masker:
Een masker kan de huid net even die ene boost geven. Geen tijd om een masker te laten intrekken? Het heerlijke double+ masker breng je gewoon aan als een nachtcrème. Hij hydrateert de huid flink en versterkt de barrièrewerking. Wanneer jij wakker wordt is je huid weer als nieuw 🙂

TIP! Weet je het toch even niet meer? Dit is de gouden regel: werk van dunne naar dikke substantie. Je brengt dus nooit een dun serum over een smeuïge dagcrème aan.

Nieuwsgierig naar welke skin routine het best bij jou past? Maak een afspraak, dan help ik je graag:)

Benieuwd naar mijn skin routine? Lees het hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *