
Pompoen taartje
Pompoen is echt mijn lievelingsgroente, het is super veelzijdig. Je kunt het hartig eten maar ook heerlijk om zoet te eten, door het bijvoorbeeld in cake of taartjes te verwerken. Ook is pompoen super gezond en goed voor je huid. Pompoen is rijk aan vitamine A, C en E. Vitamine A kalmeert en verzacht je huid terwijl vitamine C en E bekend staan als sterke antioxidant. Ook gaan ze allemaal de effecten van huidveroudering tegen. Ze geven je huid dus een boost waardoor deze er frisser en stralender uitziet.
Recept voor 2 taartjes
Nodig:
2 springvormpjes 10 a 12 cm
Mengkom
Spatel
Bakpapier
Ingrediënten:
100 gr amandelmeel
2 eieren
150 gr pompoen
3 el ahornsiroop
1 zakje bakpoeder
1 tl vanille-extract
Snufje zout
2 tl speculaaskruiden
2 tl kaneel
Verwarm de oven voor op 170 graden. Verwijder de zaadlijsten van de pompoen en snijd de pompoen (met schil) in stukken. Laat de pompoen ongeveer 30 minuten garen in de oven tot je hem in kunt prikken met een vork. Laat even afkoelen en pureer de pompoen met een staafmixer. Bekleed de springvormpjes met bakpapier. Doe het amandelmeel in een mengkom, spatel hier de eieren, pompoenpuree, ahornsiroop, speculaaskruiden, kaneel, zout en het bakpoeder doorheen. Verdeel het beslag over de 2 springvormpjes. Schuif de taartjes de oven in voor zo’n 25 a 30 minuten. Een heerlijk ontbijtje als je wat tijd hebt in de ochtend of om de avond ervoor te maken.
TIP: ook super lekker om eens als dessert te maken of als gebakje bij de koffie.

