Blog

Hydrateren kun je leren.

Is het echt noodzakelijk om je huid goed te hydrateren? 
Behalve dat het comfortabel aanvoelt, is een gehydrateerde huid de basis voor een gezonde huid. Een goed gehydrateerde huid zal over het algemeen stralender zijn, minder dof, en vooral minder gevoelig voor de fijne lijntjes die kunnen verschijnen wanneer de huid uitdroogt. Bovendien gaat het vroegtijdige veroudering tegen. 
Een goed gehydrateerde huid begint bij een goede reiniging. Met een goede reiniging kun je alle vuil en make-up van je huid verwijderen. Zo zorg je ervoor dat de vochtinbrengende producten ook echt kunnen worden opgenomen door je huid. Daarnaast is het gebruiken van een goed serum en een goede crème een must. Kies bijvoorbeeld voor het hyaluronserum en de hyamax crème van ik-skin perfection. Deze intensieve, vochtregulerende producten zijn het begin naar een stralende huid. 
Verder kun je je huid ook van binnenuit hydrateren. Moet je dan meer water drinken? Nee, water drinken is voor veel dingen goed, zoals het afvoeren van afvalstoffen na een behandeling maar het helpt niet voor het hydrateren van je huid. Het water gaat namelijk te snel door ons lichaam om ook onze huid te bereiken. Het is veel beter om water te eten. Water te eten? Ja…. Er zijn veel voedingswaren die bekend staan om hun hydraterende werking. Ze zorgen in eerste plaatst voor voldoende hydratatie voor het spijsverteringsstelsel en hydrateren via die weg ook je lichaam en je huid. Eet bijvoorbeeld wat vaker avocado, olijfolie, zalm, komkommer en watermeloen voor een goed stralende huid.

Hierbij alvast een smoothie recept voor een gehydrateerde huid. Vergeet dan niet een paar keer op iedere slok te kauwen, zo kunnen alle vitamine goed worden opgenomen 🙂

Ingrediënten:

  • 200 gram watermeloen
  • 1/4 komkommer 
  • Handje muntblaadjes 
  • Sap van een halve citroen
  • Optioneel wat peper of cayenne peper

Mix alle ingrediënten in een blender of keukenmachine tot een gladde smoothie. Schenk in een leuk glas en hydrateren maar! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *