Recept

Healthy borrelplank

Eten en borrelen, ik ben er dol op. Helaas is het niet altijd even gezond voor je… natuurlijk mag je best wel zondigen maar met dit weer is het bijna iedere dag tijd voor kazen en rose. Hier wat inspiratie voor een gezonde borrelplank. Vul een feestelijk glas met prikkel water, komkommer, munt en limoen, dan heb je een heerlijke, gezellige en verantwoorde middag of avond. CHEERS!

Appel met tonijn salade

Ingrediënten
1 appel
1 blikje tonijn op water 
1 agurk
1 kleine rode ui
2 el hutekase 
1 tl kappertjes

Snijd de appel in dunne plakjes. Laat de tonijn uitlekken en doe in een kom. Snijd de rode ui en augurk klein. Voeg dit samen met de hutekase en kappertjes bij de tonijn. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Doe een goede dot tonijnsalade op de appelschijfjes.

Gevulde paprika’s met humus

Ingrediënten 
4 mini paprika’s
200 gr kikkererten
1 el olijfolie 
100 gr tahin
1/2 citroen 
1 tl komijnzaad 

Snijd de mini paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Nu gaan we zelf humus maken. Laat de kikkererten uitlekken en doe samen met de tahin, knoflook, citroensap, komijnzaad, olijfolie en een beetje peper en zout in de keukenmachine. Mix tot er een gladde substantie ontstaat. Je kunt er oneindig mee variëren. Voeg bijvoorbeeld eens wortel, biet of mango toe. 
Vul de paprika’s met de homemade humus. Voor een extra touch kun je ze nog 15 minuten in de oven zetten op 180 graden. 

Kikkererten snack

Ingrediënten
200 gr kikkererten
1 tl gerookte paprika poeder
1 tl olijfolie 
Snufje zout 

Laat de kikkererten uitlekken en spoel goed schoon. Dep ze een beetje droog en doe er wat olijfolie, zout en gerookte paprikapoeder overheen. Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten. 

Gevulde champignons 

Ingrediënten
4 grote champignons
1 sjalot
1 teen knoflook
8 zongedroogde tomaten (julienne gesneden)

Verwijder van de champignons de steel. Snijd de steeltjes van de champignons, sjalot en knoflook in stukjes. Fruit deze even aan. Schep er op het laatst wat zongedroogde tomaten doorheen. Nu kunnen we de champignons met het mengsel vullen. Zet nog 20 minuten in de oven tot de champignons zacht zijn. 

Aubergine dip

Ingrediënten
2 aubergines 
100 gram hutekase 

Snijd de aubergines doormidden. Laat ongeveer 45 minuten in de oven op 200 graden. De aubergine is klaar als hij goed zacht is en je de huid er zo vanaf kunt trekken; dit doen we ook. Doe het vruchtvlees van de aubergine in de keukenmachine met de hutekase en breng op smaak met peper en zout. Lekker om te dippen met wat groente, crackers of volkoren brood. 

Zoete aardappelhapjes 

Ingrediënten 
1 zoete aardappel
1/2 avocado
6 cherry tomaten 
1 el zure room

Snijd de zoete aardappel in plakjes en zet ongeveer 40 minuten in de oven tot de zoete aardappel zacht is geworden. Ondertussen maken we het avocado mengsel. Prak de avocado met een vork tot een egale massa en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat knoflookpoeder. Leg, als de zoete aardappel klaar is, de avocado mash op de zoete aardappel toastjes. Hierop een dot zure room en als finishing touch een half cherry tomaatje. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *