Blog

Groente voor een gezonde huid

Goed je huid verzorgen en smeren is echt een must, maar wist je dat voeding ook een hele belangrijke invloed heeft op je huid? Voeding vormt de bouwsteen voor iedere cel, ook voor de huidcellen dus. Genoeg groente eten helpt daaraan mee. Groente bevatten veel vitamines, mineralen en antioxidanten. Maar welke groente doet nou wat voor de huid?

Broccoli
Je eet waarschijnlijk alleen de roosjes op. Totdat je dit leest…. De steel van een broccoli bevat namelijk minstens zo veel vitaminen en mineralen. Welke dat zijn? Vitamine A,B, C, E en K en de mineralen calcium, fosfor en kalium. Kalium is bijvoorbeeld goed voor de vochtbalans en dus de hydratatie van je huid. Probeer eens een lekkere broccoli soep en kook de steel meteen mee ūüôā¬†

Rode paprika 
Dit is een echt vitamine C bommetje. Voel je je niet zo lekker? Vergeet de vers geperste jus, neem een paprika. Ook helpt vitamine C mee aan de aanmaak van bindweefsel, wat zorgt voor een stevige huid. 

Wortel
Wortel bevat veel vitamine A, wat goed is voor het herstellen van de huid. Ook bevat het caroteen, dit zorgt ervoor dat je huid donker kleurt in de zon. Caroteen wordt weer omgezet in vitamine A (daar is ie weer) wat verbranding van de huid in de zon weer tegengaat. 

Rode bieten
Rode bietjes bevatten veel vitamines en zijn een bron van foliumzuur. Dit mineraal zorgt ervoor dat je lijf en huid sneller nieuwe cellen aanmaken. Het sap van de biet stimuleert de bloedtoevoer naar onze hersenen, wat weer goed is voor onze teint. 

Avocado 
Is het nou een groente of fruit? Het blijft ingewikkeld. Wat we wel weten is dat avocado bomvol vitamine zit; A, B6, C, E en K. Daarnaast zit het nog boordevol antioxidanten wat je huid ontgift en huidveroudering tegengaat. 

Tomaten
En dan het liefst tomatensoep. In tomaten zit lycopeen wat de rode kleur geeft. Dit is een hele goede antioxidant. De combinatie van verwarmde tomaten en olijfolie blijkt het best te worden opgenomen door de huid. 

Bedenk wel, sommige mensen met flinke huidklachten kunnen ook enorm last hebben van groente. Vooral de koolsoorten, uien, tomaten, paprika en aubergine. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *