Blog

De pH-waarde van de huid

Je hebt het vast wel eens zien staan op een huidverzorgingsproduct: ‘pH-neutraal’. Maar wat wordt er nu eigenlijk mee bedoeld?

De pH-waarde…. hoe zit het ook alweer? We spreken van zuur wanneer de pH-waarde lager is dan 7, als deze hoger is dan 7, spreken we van basisch. Wist je dat een gezonde huid een pH-waarde van 5.5 heeft? Onze huid is dus zuur. Dat klinkt best raar, toch? Toch is onze huid niet voor niets zuur. Het is ons natuurlijke beschermlaagje dat bestaat uit zweet, talg en dode huidcellen. Dit noemen we de zuurmantel van onze huid. De slechte bacteriën worden gedood en de goede bacteriën krijgen de ruimte. Het is belangrijk om de huid zuur te houden. 

Uit onderzoek blijkt niet alleen dat een huid met een hoge pH-waarde droger, doffer en sneller geïrriteerd is, maar ook dat je eerder rimpels krijgt… en dat willen we natuurlijk niet!

Cosmeticamerken spreken vaak over ‘pH-neutraal’. Dit is een pH-waarde van 7(!), waardoor veel verzorgingsproducten juist een te hoge pH-waarde hebben en je huid uitdrogen. De waarde pH-neutraal is dus eigenlijk helemaal niet zo ‘neutraal’ voor je huid! IK Skin Perfection heeft producten ontwikkeld met een pH-waarde die ongeveer gelijk is aan de pH-waarde van de huid. Hierdoor komt en blijft de zuurgraad van de huid in balans. Zo krijgen bacteriën geen kans en pakken we huidproblemen grondig aan.

Kom langs in de salon, dan geef ik je graag advies 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *