Blog

Bindweefsel en cupping

Bindweefselmassage en cupping, we horen er van alles over. Wat is het nu eigenlijk en waarin verschillen ze?

Cupping is een oude alternatieve geneeswijze die ook wel vacuümtherapie wordt genoemd. Door het plaatsen van speciale siliconen cups op de huid, kunnen gifstoffen vanuit het dieper gelegen bindweefsel naar de oppervlakte van de huid worden gehaald. Doordat de cups zich vacuüm zuigen, wordt de huid gestimuleerd en raakt die beter doorbloed.

Door middel van bindweefselmassage stimuleer je ook de huiddoorbloeding en kunnen blokkades/verklevingen wegmasseren worden. Dit werkt verjongend voor de huidstructuur en het verstevigt je onderhuidse bindweefsel. Je eigen collageen- en elastineproductie worden hierdoor in gang gezet en er komt zuurstof tussen de huidlagen wat zorgt voor die mooie glow! Het werkt liftend en je huid is hierdoor beter in staat om voedingsstoffen op te nemen. 

Dus, wat is nu het verschil? Bindweefselmassage werkt in de diepere lagen van de huid terwijl cupping vooral de oppervlakte mooi strak trekt en stimuleert. Als je voor huidverbetering gaat, zou ik altijd bindweefselmassage kiezen. Hierdoor worden verklevingen weggemasseerd wat voor een stralende en verjongende huid zorgt. De combinatie met cupping is natuurlijk het allermooist. Zo wordt de huid optimaal voorbereid en kunnen verklevingen tijdens de bindweefselmassage sneller weggemasseerd worden.

Bel voor een afspraak, dan kijken we samen naar de opties. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *