Blog

Belangrijke huidtips; de overgang van de zomer naar de winter

De ‘r’ zit alweer een tijdje in de maand. Dat betekent dat het weer steeds kouder wordt en dat je sneller vatbaar bent voor invloeden van het weer. Ik hoor de laatste tijd vaak in de salon; “wat moet ik toch met die schrale, droge huid?” Dat zal ik uitleggen, je huid is namelijk ook vatbaarder in de winter.

Artsen hebben het verschil tussen de huid in de zomer en in de winter onderzocht. De luchtvochtigheid speelt hier een grote rol. In de winter is de luchtvochtigheid lager. We zetten graag de verwarming aan om het binnen lekker warm te maken. Doordat we nu de verwarming weer aanhebben wordt de lucht droog en is er veel minder vocht in de omgeving aanwezig is. Onze huid geeft in deze periode meer vocht af aan de omgeving waardoor de huid dus droger is. Hierdoor wordt de barrièrefunctie verstoord. Dit houdt in dat de huid essentiële stoffen verliest en kwetsbaar is voor schadelijke stoffen van buitenaf. Een vicieuze cirkel dus. Irritaties, schilfers en soms zelf puistjes kunnen hier het gevolg van zijn!

Gebruik jij in de zomer dezelfde crème als in de winter? Wanneer je een droge huid hebt in de winter, is het zeker verstandig het huidvet een handje te helpen en een andere, meer voedende, crème te gebruiken. De ontbrekende huidvetten worden zo aangevuld, de barrièrefunctie wordt herstelt en het vocht blijft lekker in je huid zitten. Let dan wel op welke crème je gebruikt. In veel cosmeticamerken bevatten mineralen oliën die de huid wel het comfort geven, maar verder niks doen voor de hydratatie van je huid. Twijfel je welk product je het best kunt gebruiken? Kom eens langs in de salon, ik zal je helpen met een passend advies 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *