Blog

Bescherm je huid tegen de zon met de juiste voeding

Een mooie huid en gezonde voeding gaan hand in hand. Maar wist je dat je je huid ook kunt beschermen tegen schadelijke effecten van de zon door de juiste voeding te eten? 

ANTIOXIDANTEN
Blauwe druiven, rode en paarse bosvruchten zijn een super bron van antioxidanten. Ze bevatten ellaginezuur, dit beschermt je huid tegen UV stralen en kan rimpels helpen voorkomen. Daarnaast bevorderen antioxidanten de collageenproductie. Collageen is een natuurlijke stof die je huid elastisch en daardoor jong houdt. Verder werken antioxidanten cholesterolverlagend en ontstekingsremmend. Dus… Eet je mooi van binnenuit!

TIP: Wist je dat Matcha thee een hoge antioxidatieve werking heeft? Eén kopje matcha thee staat gelijk aan 10 kopjes reguliere groene thee. Een geweldige antioxidantenboost dus!

DE HUIDHERSTELLLER
Dé groente in de strijd tegen UV-stralen zijn tomaten. Deze zitten boordevol lycopeen, dit stofje helpt het lichaam om vrije radicalen, die vrijkomen door ultraviolette straling, op te ruimen. Zo kan je huid herstellen na schade door de zon. Bestel als je een terrasje pikt dus eens een tomatensapje!

VITAMINE E BOMMETJE
Deze heerlijke noten zijn echte vitamine E-bommetjes. Krijg je genoeg vitamine E binnen, dan verbrand je minder snel door de zon. Door zo’n 20 amandelen per dag te eten, is je huid al beter beschermd. Ook goed nieuws voor alle pindakaasliefhebbers, pindakaas is rijk aan vitamine E!

HEALTHY WATERMELOEN
Watermeloen is rijk aan lycopeen én aan provitamine A. Dit is een antioxidant die de cellen in het lichaam beschermen tegen vrije radicalen en helpen de huid ook om cellen die beschadigd zijn door de zon te herstellen. Ook is het goed voor je haar en je ogen.

Geen fan van watermeloen? Don’t worry, wortelen en mango’s zijn ook rijk aan provitamine A. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *